U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

In samenwerking met de afdeling Houten van Veilig Verkeer Nederland zijn de volgende wandeltips samengesteld.

Wandel altijd op het voetpad. Alleen wanneer er geen voetpad is, dan graag uiterst rechts op het fietspad. Maximaal twee wandelaars naast elkaar. Is er geen voetpad en geen fietspad? Wandel dan uiterst links van de weg (tenzij de routebeschrijving anders aangeeft).

Om veiligheidsredenen wordt het meevoeren van fietsen aan de hand of buggy's in groepen afgeraden.

Wandelen is plezier voor iedereen. Ook voor de mensen die langs de route wonen. Denk aan een afvalzakje voor uw afval (klokhuizen, bananenschillen, blikjes, snoeppapiertjes, ed.). Hoge nood? Bel aan en gebruik niet iemands heg of tuin.

Pauzeplaatsen voor groepen dienen zodanig gekozen te worden dat daardoor het overige verkeer of de andere deelnemers daar geen hinder van ondervinden. En natuurlijk laten we de plek weer schoon en opgeruimd achter.

Op de startlocaties dienen de fietsen zodanig gestald te worden dat ze geen hinder opleveren voor deelnemers of het overig verkeer en ook geen schade aanbrengen aan de omgeving.